Actacom logo rood
T 030 – 24 89 777

Werken bij Actacom

IT verkoop binnendienst

Bedrijfscultuur

Meesters in IT is onze slogan. We willen graag alles voor de klant doen. Ook als een verkoper niet alle details heeft doorgenomen. Wij willen dat de klanten van Actacom een langdurige relatie met ons aangaan. Belangrijk is het samenspel met je collega’s. Geen eilandjes en terug schuiven van uitdagingen naar je collega maar zelfstandig of met je collega het probleem of wens van de klant oppakken en tot een goed resultaat brengen.

Functieomschrijving

Als IT Verkoop – Binnendienst bij Actacom ben je een creatieve, ambitieuze en betrouwbare partner voor klanten, leveranciers en de Actacom collega’s. Door je commerciële drive en inlevingsvermogen weet je bestaande klanten aan je te binden en bied je uitstekende ondersteuning aan (veelal) de Accountmanagers en afdeling Projecten. Daarnaast ben je op de hoogte van de marktontwikkelingen, zie je kansen en verzilver je deze. Uiteraard houd je bij of de resultaten overeenkomen met de gestelde doelen.

Onze klanten zijn veelal (VO en PO) scholen en bibliotheken en derhalve zul je veel te maken hebben met aanbestedingen; Goed kunnen doorgronden wat een klant vraagt en wat de achterliggende wens is, is key voor onze propositie.

Verantwoordelijkheden

Op het scheidingsvlak tussen commercie en operatie, zorg je voor het tijdig en juist opmaken van offertes, het afstemmen met de afdeling Projecten over opnames en installaties en het monitoren van de uitstaande bestellingen. Uiteraard zorg jij ervoor dat de juiste hardware wordt geadviseerd aan de klant en dat zaken op elkaar afgestemd zijn.

Je denkt mee over upselling en praktische invulling (verkopen we bijv. 60 Chromebooks aan een school, dan hebben ze daar waarschijnlijk ook een laptopkar bij nodig om deze op te laden en veilig op te bergen).

Om een offerte passend te maken qua soort hardware en voor de juiste prijs en levertijd, houd je hierover contact met onze voorkeurs leveranciers.
Naast het voorbereidende werk voor accountmanagers heb je ook direct contact met klanten. Zij benaderen je direct voor advies ook rechtstreeks, omdat jij met hen een goede relatie hebt opgebouwd.

Werkzaamheden

Functie eisen

Voor de functie van IT Verkoop – Binnendienst heb je een afgeronde MBO opleiding in een commerciële of technische richting nodig. Relevante werkervaring en IT affiniteit is een must. Als IT Verkoop – Binnendienst werk je zowel zelfstandig als in teamverband.
Belangrijke persoonskenmerken:

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
Herken je je in dit profiel? Heb je affiniteit met IT verkoop binnendienst, onze klantenkring en wil je onderdeel uit komen maken van ons team? Neem dan contact met ons op voor een (Teams) afspraak en voor je het weet ben jij onze nieuwe collega!

Bedrijfsprofiel

Actacom verzorgt sinds vele jaren, met een gemotiveerd team van zo’n 50 collega’s, vanuit Utrecht op deskundige wijze het netwerk- en systeembeheer voor onze klanten in het Onderwijs en Cultuurinstellingen.

Actacom staat voor kwaliteit en kwaliteitsproducten op het gebied van hardware, software, security, wireless en cloudoplossingen. Daarbij leveren we gespecialiseerde kennis op het gebied van ontwerp, implementatie, onderhoud,(remote) beheer van complete IT systemen en netwerken. Dit alles doen we professioneel, snel, flexibel en voor een goede prijs.

Sinds eind 2020 behoort Actacom tot de TSH groep, waar de komende jaren nog vele zusterbedrijven bij toegevoegd zullen worden. Hiermee heeft Actacom de voordelen van een klein bedrijf, gecombineerd met de mogelijkheden van het werken voor een grotere groep.

Bij Actacom ben je verzekerd van een prettige en collegiale werkomgeving en krijg je diverse mogelijkheden om opleidingen te volgen. Soort dienstverband: voltijd of deeltijd.

Heb jij de hiervoor vermelde kwaliteiten en wil je graag onderdeel worden van onze groeiende organisatie? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar: vacatures@actacom.nl met vermelding van ‘IT Verkoop – Binnendienst’.